Rudra - заснавальнікі Vedic metal

Сябры, я пачынаю вас знаёміць з выбітнымі гуртамі сусветнага андэграунду. Гэты гурт з даволі экзатычнай для нас краіны — з Сінгапуру. Мабыць кагосьці здзіўлю, але ж метал ёсць і там і вельмі нядрэнны :) Гурт «Rudra» таму яркі прыклад. Болей таго, гэта заснавальнікі такога стылю як Vedic Metal.

Rudra — адны з лідэраў ўсходняй metal-сцэны. Каманда была ўтворана ў 1992 годзе ў Сінгапуры. З тых часоў яны ніколі не спынялі сваю творчую актыўнасць. Яны выраслі з дастаткова стандартнай death-metal каманды ў заснавальнікаў новага паджанру metal-музыкі — Vedic metal. На сённяшні дзень Rudra выпусцілі 5 поўнафарматнікаў, якія атрымалі прызнанне па ўсім свеце. Пяты альбом быў выпушчаны ў красавіку 2009 года.

Rudra — імя старажытнага індыйскага бога разбурэння. Назву гурт атрымаў з-за досыць агрэсіўнай музыкі і, вядома, з-за сваёй набліжанасці да ведычнай культуры.

Па сутнасці, Rudra — гэта мост паміж усходам і захадам. Іх унікальны стыль злучэння этнічных мелодый Індыі і цяжкіх рыфаў з death-black metal’а зрабіў іх піянерамі ў эксперыментаванні з выкарыстаннем народнай музыкі Індыі ў экстрэмальным металу. Менавіта гэта і прыцягнула да іх ўвагу металхэдаў з усяго андэграўнднага свету. Яшчэ адной асаблівасцю ў іх музыцы з'яўляецца даданне песнапенняў і мантр на санскрыце, што, несумненна, дадае таямнічасць і містыку ў іх творчасць. Уласна, гэта і ёсць тое, што было названа Vedic metal. Менавіта ў лірыцы Rudra адлюстроўваецца ўся глыбіня мудрасці ведычнай філасофіі.

6 каментароў

Найл нагадвае. Тупа далбёжка. Нават мелёдый каларытных няма.
Не цікава. Лепш Картыкею тую паслухаць
Не згодны. Але гэта тваё меркаванне.
Нічога цікавага акрамя таго што яны з Сінгапуру НЯМА.
Ну але ж чалавек азнаёміў нас з гэткім гуртом. Прычым, так змястоўна. Трэба быць крыху больш удзячнымі.
Та не ў тым справа. Аніхто супраць Сайленсэра нічога не мае. Да і я заўсёды цікавіўся «экзатычнымі» гуртамі. Напрыклад той ж самы Барадж з Татарстану ці Тенггер Кавалрі з Кітаю. Там ё нейкае зерне самабытнасці. А тут спачатку мантра, а потым проста дэзняк. Як тыя Хтонік з Тайваню — на ўвесь альбум толькі пара каларытных песен — астатняе я бы зблытаў з гуртом Стормлорд з грэціы.
А можа, я проста нічога не разумею.
Мабыць каларыт тут і не так відавочна прыкметны як у гурта Kartikeya, аднак ён прысутнічае. Магчыма той самы каларыт, аб якім мы тут павялі рэч, з'яўляецца другапланавым, я гэта так разумею, мабыць менавіта так музыкі і планавалі, каб зрабіць больш магутнае гучанне, аднак казаць што каларытам тут зусім не пахне — няправільна, трэба напэўна для пачатку паслухаць іх альбомы. Яны ў пачатку гралі трэш, аднак к апошнім дзвюм альбомам вы заўважыце той самы каларыт, асабліва ў апошнім на дадзены момант.